ODD MUSIC

ODD lagde elektronisk musikk med synthesizere som "the oddest music around!" i 1980-årene og spilte den inn på datidens kassetter. Han er å finne som artist på Discogs, også med flere uoffisielle utgivelser. På "Lydroser" spiller han norsk folkemusikk sammen med en kamerat...

ODD ble første gang interessert i elektronisk musikk da han hørte "On the Run" fra Pink Floyds album Dark Side of the Moon (1973), Jean-Michel Jarres "Oxygene" (1976), Tangerine Dreams "Phaedra" (1974) og spesielt deres album "Rubycon" (1975), senere også Klaus Schulze (RIP) og Vangelis (RIP).

ODD kjøpte sin første synthesizer i 1980 og har laget mange timer med musikk, selv­følgelig inspirert av de nevntes rytmiske monotoni, men med en personlig melodi­føring. Han er ikke musikalsk skolert og improviserte i flere lag til programmerte sequencere.

ODD sier selv:
Min musikk forsøker å skildre livets ubeskrivelige skjønnhet og mysterium, gi lytteren egne assosiasjoner og forhåpentligvis treffe andres sjelestrenger. Jeg ønsker å gi åndsfrender bruddstykker av min egen glede, mitt eget vemod, et eksistensielt eventyr. Musikken er derfor både personlig og privat, kanhende bare viktig og virkningsfull for meg alene. Men faren for dette bekymrer meg bare gjennom behovet for å dele min musikk med folk jeg kjenner og elsker, og med andre interesserte. Musikken bærer tydelig preg av at jeg er mer fascinert av rytmemønstre enn melo­dier. Selv om skjønnhet lettere kan gjenkjennes i en melodi, kan et sequencer­tema pløye dypere inn i lytterens sjel, gjennom en tilsynelatende monotoni og de nesten umerkelige endringer i modulasjon, tempo og klangfarger. Om du lytter til min elektroniske musikk, kan du kanskje finne dine egne mentale landskap eller fargekonstellasjoner, eller dagdrømme fantasifulle drama i ditt indre? Velbekomme!


ODD i Ricochet


Jarli presenterte bare ODDs musikk i sitt radioprogram Ricochet som ble sendt i Bergen Nærradio den 30.november 1985. Tåkefyrsten ble i programmet kalt Middelalder II, som var det opprinnelige navnet på denne musikk­reisen. I tillegg spilles Pappas polka (fra Lydroser) som intro­duksjon, og programmet avsluttes med den lange lydseilasen Hydrosfære, samt et kort telefonintervju med ODD.


Copyright e-forlaget™ © 1980-2024