Finn ordet

(versjon 3.3.5 | 2,79 MB)


e-forlaget™ har – helt gratis – gleden av å presentere FINN ORDET, et PC-spill for barn i alle aldre! Bare last ned og sett i gang med å finne ordene! Vi håper spillet kan gi mange morsomme og lærerike stunder foran datamaskinen.

Spillet er basert på velkjente "Hangman" og kan like gjerne spilles på aldershjemmet som på barneværelset, og vi anbefaler at det spilles i klasserommet på skolen. Hensikten med spillet er nemlig å lære noe nytt eller gjenoppfriske gamle kunnskaper samtidig som du har det morsomt. Du lærer kanskje uten at du tenker over at du lærer. Læringen kan derfor også bli lystbetont for den som begynner å bli "læringsmett". Dette er den beste meningen med FINN ORDET.

Bare brukernes fantasi setter grensene for hva spillet kan benyttes til... Det gjelder å finne fram til riktig ord eller uttrykk før det er for sent, og det følger med noen ordsamlinger (databaser) du kan bruke. Spillerne selv, eller en lærer, kan imidlertid enkelt lage sine egne ord-filer med spørsmål og svar, og spillet er derfor velegnet til bruk i mange skolefag, faktisk også til enkle regnestykker der svaret kan uttrykkes i heltall eller ukjente (bokstaver).

Ved å tilpasse bildene og dialogtekstene som vises, kan spillet brukes i en bestemt hensikt eller i en spesiell situasjon.

Spillet legger opp til å teste og utvikle egne kunnskaper, men inneholder en poengtavle og kan gjerne spilles i sosiale sammenhenger og som konkurranse mellom deltakere. Lagspill er også mulig.

Muligheter i spillet

  • Finne løsningsordet ved å velge ett og ett tegn (bokstav eller tall) eller ved å gjette på hele løsningen.
  • Tildele hint eller spørsmål til løsningsordet.
  • Passordbeskyttelse mot uautoriserte endringer.
  • Tilpasse teksten i spillets dialoger.
  • Velge bildet som vises hvis feil tegn blir valgt, og å velge i hvilken retning dette skal vises.
  • Tildele egne bilder til hver database eller hvert løsningsord.
  • Velge hvilke lyder som skal knyttes til hendelser i spillet.
  • Opprette, endre, slette og nullstille spillere og se poengtavlen.
  • ...og mye mer!

Freeware
Versjon 3 er utgitt som gratis, men opphavsbeskyttet "freeware". Registrering og betaling er ikke lenger nødvendig, og salgsbetingelsene er opphevet. Derfor er spillet kun tilgjengelig som nedlastning fra våre hjemmesider, og vår support er begrenset til online hjelpetekst. Følgelig er vår nettbutikk lagt ned.

Systemkrav
FINN ORDET behøver ikke å installeres, men pakker ut nødvendige tilleggsfiler ved første oppstart. Spillet anbefales ikke for PCer med operativsystem eldre enn WindowsXP, selv om det normalt skal virke på alle 32- og 64-bits Microsoft® Windows® operativsystemer for PC, inkl. Windows10. FINN ORDET kan ikke spilles med mindre skjermoppløsning enn 1024x768 piksler, og 32-bits fargekvalitet anbefales.

Sidene er laget i Microsoft Notisblokk av e-forlaget™ (takk til NeoSoft) — Disclaimer