Om e-forlaget™

e-forlaget™ var tidligere registrert med organisasjonsnr 984581831 i Enhetsregisteret, men drives nå på hobbybasis. Forlagets maskot er Simba, en Hellig Birma rasekatt, som representerer både vår nysgjerrighet på nye ting og lykken i det kjente og kjære.

Odd Løken Nordhagen (f. 1960) er e-forlagets redaktør, husdikter, programmerer og primus motor. Han jobber for tiden som IT-administrator og opplæringsansvarlig i et velrenommert eiendomsmeglerfirma. Allerede som tenåring, i april 1980, fikk han utgitt sin debutsamling "Homo sapiens" på Kulturforlaget BRAK i Kongsvinger. Samlingen inneholder dikt og prosastykker fra de to-tre siste årenes produksjon. Han mistet en venninne i en bilulykke i mai 1979 og skrev "Kransen sluttes", en minnebok utgitt på eget forlag sommeren 1980. Dessuten startet han utgivelsen av det litterære magasinet "Oasen" høsten 1980. Magasinet kom i 6 papirutgaver i perioden fram til 1984. Det dukket opp igjen i elektronisk form i perioden 1997-1999 (nr 7-12) under etiketten Programforlaget ODD Soft@rt. I 1984 fikk han utgitt diktsamlingen "Sakte, sikkert" på Kulturinstitusjonen Piivv i Oslo, som også ga ut hans elektroniske musikk-kassett "Tåke" i 1987, delvis først kjent som "Middelalder" i Bergen Nærradio i november 1985. Til sammen var dette kimene til e-forlaget på nett.

e-forlaget™ ble etablert i 2002. Forlagets første litterære utgivelse var "Solvind", Odds ungdomsarbeider som ikke fikk plass i debutsamlingen Homo sapiens, samt hans oppfinnelse – hyperdiktet (dikt med linker til tilknyttede dikt). I 2004 ga e-forlaget™ ut en elektronisk utgave, en slags forbedret versjon 2, av "Kransen sluttes". Samme år kom også e-forlaget™ med et PC-spill for barn i alle aldre, "Finn ordet", basert på Hangman-idéen, men med mulighet for spillerne selv, eller en lærer, til å lage sine egne spørringer. Det var spesielt tilpasset skolen på barnetrinnene, og ble kjøpt til alle 12 grendeskolene i Nes kommune, Akershus. Senere samme år kom også spillet i engelsk språkdrakt, kalt "Spell-IT", og slik ble det lansert for verdensmarkedet... I tillegg har vi utgitt flere PC-spill og mer eller mindre nyttige programmer.

e-forlaget™ lanserte i 2008 det som sannsynligvis er verdens første "PC-single"; "Lydroser" av Odd & Jens fra 1986. Den gang var dette første utgivelse som blandet norsk folkemusikk og synthesizermusikk sammen. Musikken ble da som nå utgitt under merkenavnet "ODD music - the oddest music around!". Både singlen og senere flere musikkutgivelser er også lagt ut online.

I 2009 kom e-forlaget™ dessuten med gjenutgivelser av to tidligere papirhefter. Både "Sakte, sikkert" og "Homo sapiens" er nå tilgjengelig i elektronisk, nedlastbart format for PC, med samtykke fra de opprinnelige utgiverne. Første del av Odds barndomsminner ble samme år lagt ut på våre nettsider. I forlengelsen av dette, utga e-forlaget året etter hans nye minnebok fra ungdommens glade dager. "Adam i paradis" forteller om forfatterens første, store forelskelse og om hvorfor det måtte gå galt. Det kan både være spennende og nyttig lektyre også for dagens unge som gjør sine første, famlende skritt inn i voksenlivet.

Sidene er laget i Microsoft Notisblokk av e-forlaget™ (takk til NeoSoft) — Disclaimer