ODD Music - the oddest music around!™Odd ble første gang interessert i elektronisk musikk da han hørte "On the Run" fra Pink Floyds album Dark Side of the Moon (1973), Jean-Michel Jarres "Oxygene" (1976), Tangerine Dreams "Phaedra" (1974) og spesielt deres album "Rubycon" (1975), senere også Klaus Schulze og Vangelis. Han kjøpte sin første synthesizer i 1980 og har laget mange timer med musikk, selvfølgelig inspirert av de nevnte storheters rytmiske monotoni, men med en personlig og annerledes melodiføring. Han er ikke musikalsk skolert og improviserte i flere lag til en forhåndsprogrammert sequencer. På "Lydroser" spiller han også norsk folkemusikk sammen med en kamerat...

Min musikk forsøker å skildre livets ubeskrivelige skjønnhet og mysterium, gi lytteren egne assosiasjoner og forhåpentligvis treffe andres sjelestrenger. Jeg ønsker å gi åndsfrender bruddstykker av sin egen glede, sitt eget vemod, et eksistensielt eventyr. Musikken er derfor både personlig og privat, kanhende bare viktig og virkningsfull for meg alene. Men faren for dette bekymrer meg bare gjennom behovet for å dele min musikk med folk jeg kjenner og elsker, og med andre interesserte.

Musikken bærer tydelig preg av at jeg er mer fascinert av rytmemønstre enn melodier. Selv om skjønnhet lettere kan gjenkjennes i en melodi, kan et sequencertema pløye dypere inn i lytterens sjel, gjennom en tilsynelatende monotoni og de nesten umerkelige endringer i modulasjon, tempo og klangfarger. Om du lytter til min elektroniske musikk, kan du kanskje finne dine egne mentale landskap eller fargekonstellasjoner, eller dagdrømme fantasifulle drama i ditt indre? Velbekomme!


Sidene er laget i Microsoft Notisblokk av e-forlaget™ (takk til NeoSoft) — Disclaimer